Hrana koju uvijek trebate jesti zajedno!

Uparivanje određenih namirnica pospješuje nutritivnu kvalitetu svake. Stručnjaci ovo zovu sinergija hrane. Donosimo vam savjete stručnjaka u uparivanju koji će vam pomoći da svoju zdravu prehranu učinite još zdravijom.



Špinat i limun

Špinat, koji sadrži značajnu količinu željeza, je još zdraviji ako ga pripremite s limunovim sokom koji pospješuje apsorpciju željeza.
Rajčice i maslinovo ulje

Antioksidansi likopen i karotenoid, koje pronalazimo u rajčici, se odlično slažu s zdravim mastima iz maslinovog ulja. Ova kombinacija će regulirati razinu kolesterola, krvnog tlaka i usporiti širenje raka.

Riba i curry prah


Kada se riba pomiješa s curryem, tada se zdrave omega 3 masne kiseline miješaju s antioksidacijskim svojstvima currya i smanjuju rizik od nastanka raka.
Različite vrste bobica

Sve vrste bobičastog voća imaju odlične prednosti za zdravlje, a kada spojite više vrsta, uživat ćete u pravoj nutritivnoj poslastici.
Izvor: centarzdravlja.net