ŽELITE TRBUH IZ SNOVA? Imajte ga u 4 tjedna, pomoću ova 4 koraka

Bez obzira kakvo je vrijeme vani, ono je idealno da započnete sa vraćanjem u kondiciju. Izvlačenja zbog kiše ili nisikih tepmeratura više nema, barem za one koji žele ovo ljeto pokazati idealne proporcije, jednom kada zimske jakne zamijenimo kupaćim kostimima.


Fitnes instruktorica Karen Nuccio osmislila je nekoliko jednostavnih vježbi, kao i raspored njihovih ponavljanja, koje će vam osigurati lijep trbuh u samo 28 dana.

Sve što trebate naučiti četiri su osnovne vježbe, koje treba izvoditi tijekom 4 tjedna.

1. Središnji sklekovi




Prebacite težinu na ruke i čvrsto postavite noge na podlogu. Upotrijebite snagu svojih trbušnih mišića, kako bi kralježnica ostala ravna. Izdržite tako 20 sekundi, u prvom tjednu, 30, u drugom, 45 sekundi u trećem i u zadnjem tjednu vježbanja u toj poziciji ostanite jednu minutu.

2. Bočni sklek



Cijelu podlakticu i dlan stavite na površinu. Ravnomjerno rasporedite težinu. Skupite stopala, podignite se tako da ruku podignete visoko u zrak.

3. Vježba tricepsa




Noge, blago raširene, uporište u petama. Ruke, dlanovi prema dolje, okrenuti prste prema stražnjici. Podizati stražnjicu koristeći snagu tricepsa, ali stopala ne micati. Ista uputa za sve vježbe, prvi tjedan 20, drugi 30, pa 45, te u konačnici punu minutu za pojedinu vježbu.

4. Trbušnjaci tricepsima



Ove su vježbe idealne za početak vraćanja u kondiciju, jer nisu teške. Sve što trebate jest malo dobre volje i dizanje sa kauča koji vam je postao omiljeno mjesto na svijetu.
Izvor: net.hr
dnevno24.com