ŠTO VIŠE TO BOLJE: 10 zdravstvenih problema koje će seks IZLIJEČITI bolje od tableta

Prva asocija kada je seks u pitanju većini od je užitak. Međutim, stručnjaci tvrde kako vođenje ljubavi ima i brojne zdravstvene blagodati, prenose mediji.


Ovo je samo 10 boljki koje seks i užitak će riješiti bolje od tableta.

Glavobolje

Seks ublažava glavobolje. Svaki put kad vodite ljubav, krvne žile u mozgu se oslobađaju napetosti.

Zapušen nos

Seks je prirodni antihistaminik. On pomaže u borbi protiv astme i proljećne alergije.


Kosa i oči

Vođenje ljubavi je i tretman ljepote. Stručnjaci su otkrili žene tokom odnosa, proizvode velike količine estrogena koji kosi daje mekoću, a sjaj očima.

Mišići

Seks je jedan od najsigurnijih sportova. Vođenje ljubavi jača mišićni tonus ženskog i muškog tijela. To je svakako zabavnije od 20 krugova plivanja u bazenu, a i ne zahtijeva posebnu opremu.

Koža

Ako vodite ljubav polako, nježno i opušteno, smanjujete šanse da obolite od dermatitisa, osipa i akni. Znoj, naime, čisti pore i čini kožu sjajnom.

Kalorije

Vođenje ljubavi može spržiti sve kalorije koje ste unijeli tokom prethodne romantične večere, a koji je očekivani slijed događaja nakon nje.


Depresija

Seks je odličan lijek protiv depresije, otpušta endorfin u krv, što dovodi do euforije.

Smiruje

Seks je odličan za smirenje kako živaca tako i mišića. Djelotvorniji je od tableta za smirenje.

Feromoni

Što više seksa to bolje, jer aktivno tijelo otpušta više feromona. Ovaj prirodni miris žlijezda našeg tijela je neprimjetan našem nosu, ali je vrlo inspirativan za žene!

Zubi

Poljubac svaki dan, smanjuje vaš odlazak zubaru. Ljubljenje izaziva slinu, čisti zube i smanjuje količinu kiseline koja uzrokuje karijes i spriječava oralne probleme.
Izvor: avaz.ba